Artikkel header bakgrunn
  Christian Frederik Christensen er 25 år, fra Kristiansand og jobber som Technical Advisor Trainee i WebOn. Han har en Master i Informasjonssystemer og en Bachelor i IT og Informasjonssystemer - begge fra Universitetet i Agder, Kristiansand.

KUNNSKAP

Mine erfaringer som Technical Advisor Trainee

Publisert 16.02.2017

Skrevet av: Christian Frederik Christensen, Technical Advisor Trainee i WebOn

  Christian Frederik Christensen er 25 år, fra Kristiansand og jobber som Technical Advisor Trainee i WebOn. Han har en Master i Informasjonssystemer og en Bachelor i IT og Informasjonssystemer - begge fra Universitetet i Agder, Kristiansand.

 

Mine første måneder i WebOn

En Technical Project Advisor (TPA) i WebOn har som oppgave å assistere kundeprosjekter med teknisk kompetanse, og slik fungere som et bindeledd mellom kunder og utvikler. Som en Technical Advisor Trainee (TAT) blir jeg over en 12 måneders periode introdusert til alle teknologier som brukes i WebOn, og jeg skal bidra med teknisk kompetanse på de forskjellige kundene til WebOn.

Jeg startet ved å bli innrullet i supportteamet til WebOn, og fikk der en gjennomgang i hvordan WebOns arbeidsprosesser fungerer. Dette inkluderte opplæring i de interne prosessene som blir brukt i WebOn - kalt WebOn Production Processes (WOPP) - og andre eksterne prosjektstyringsverktøy.

Det første teamet jeg jobbet sammen med i WebOn var derfor også supportteamet, som består av ansatte både fra kontoret i Tønsberg og fra Bangkok. Som en TPA skal jeg ikke jobbe med support videre, men det å starte i support er en ypperlig måte å lære seg de forskjellige kundeløsningene til WebOn på. De teknologiene jeg jobbet mest med i min periode i support var MySQL, HTML, CSS, XML, webservice og Git. Erfaringene fra tiden i support er gull verdt som teknisk trainee, da blir man kjent med teknologiene som brukes, og man vil også oppleve utfordringer rundt teknologiene som man lærer veldig mye av. 

Etter en kortere periode i support var det tid for å flytte over til et av teamene som hos os utelukkende jobber med kundeprosjekter. Det er i disse kundeteamene en Technical Project Advisor vanligvis hører hjemme, og det er i disse teamene jeg skal jobbe i ut traineeperioden. Etter en kort introduksjon på de aktuelle kundeløsningene i team èn var det tid for å jobbe aktivt og bidra i de forskjellige prosjektene. En av største kundene jeg jobbet med under denne perioden var selskapet Wurth, som leverer verktøy og festemateriell over hele Europa.

Det sosiale livet i WebOn

På jobben har vi blant annet hatt spillkveld, middag på brygga i Tønsberg - og ikke minst julebord både i Tønsberg og Bangkok! I november dro alle fra kontorene i Tønsberg og Stockholm ned til Bangkok for å jobbe med utviklere i en hel uke. Dette var en god mulighet for meg til å bli bedre kjent med alle sammen, og ikke minst kulturen i Thailand.

Interkontinental fotballkamp - WebOn vs WebOn


I den resterende perioden som trainee skal jeg fortsette å jobbe i kundeteamene, og jeg skal også reise ned til kontoret i Bangkok på egenhånd, hvor jeg skal jobbe med utviklerne i en måneds tid. Du kan trygt si at jeg gleder meg veldig til fortsettelsen som trainee i WebOn!

Er du vår neste trainee? Søk her